Ont i vaden

Behandling mot smärta eller stelhet i vaden

Har du ont i vaden eller känner du dig väldigt spänd i vaderna. Då ska du prova en ny form av akupunktur som är en väldigt effektiv behandlingsmetod.

Du har säkert provat att stretcha men känner att det inte hjälper. Oftast behövs då ett lite djupare stimuli som fås av akupunkturnålarna. Det flesta märker stor skillnad omedelbart efter behandlingen.

Det är viktigt att inte gå med stela vader för länge eftersom det kan leda till bristningar i vaden och det ökar även risken för hälsporre.

Varför får jag ont i vaden

Du är långt ifrån ensam om att ha besvär med vaderna. Överansträngning i vaderna är väldigt vanligt. 

Det har såklart olika orsaker men den vanligaste är att vadmuskulaturen tar över arbetat från stora sätesmuskeln och musklerna på baksidan av låret.

Att bara börja träna sätet och baksidalår är inte fel men oftast får du snabbare resultat om du får en avslappning i muskulaturen innan du börjar stärka upp den igen.

Vanliga symtom när du börjar få besvär med vaderna

  • Morgonstelhet
  • Trycköm i vaden/vaderna
  • Stramhetskänsla vid huksittande
  • Molande värk efter och under aktivitet

 

Börjar du känna något av dessa symtom är det viktigt att ta tag i det som fort som möjligt. Du kan alltid prova att töja vaderna för att se om det kan lindra besvären.

 

Syftet med behandlingen

Det viktigaste vi vill med behandlingen är att få dina vader att slappna av. Men även att skapa balans mellan muskelgrupper så att vaderna inte behöver arbeta lika hårt.

Det är även viktigt att se över gångmönster eftersom felaktig gång kan bidra till att vaderna belastas onödigt mycket.

Akupunktur behandlingen vi gör är väldigt effektiv. Men det går även att boka denna behandling om du skulle vara nålrädd. Det finns alltid andra sätt man kan behandla på.

Välkommen till Kroppsvision

ont i vaden. Gubbvad, muskelbristning.