Framsida lår

Effektiv behandling när du har ont i framsida lår

Blir du ofta tung i framsida lår när du går i trappor eller uppförsbackar? Då ska du testa en ny typ av akupunktur som är väldigt effektiv vid dessa besvär.

Det första symtomen när du får besvär från låret är ofta en trötthetskänsla som kan övergå till krampkänsla eller ren smärta.

Går du med detta länge är det vanligt att smärtan sprider sig till ljumsken/ insida knä eller ryggen. Är du trött i låren ökar även risken för muskelbristningar.

 

Vanliga symtom är:

·        Trötthetskänsla i låren vid uppförsbackar eller trappor

·        Stelhetskänsla

·        Värk som kan stråla på framsidan av låret

·        Vanligt att även ha smärta i rygg/ljumsken och/eller knät

Varför har jag börjat få ont på framsidan  av låret

Det finns flera muskler på framsidan av låret som är viktiga när du sträcker knät eller böjer i höftleden. Blir du lätt trött och stel i framsidorna av låret är det tecken på att vissa muskler får arbeta för hårt medans andra muskler är för inaktiva.

Varför blir det så här? En vanlig orsak till det är stilla sittande arbete. Långvarigt stilla sittande skapar obalanser i muskulaturen eftersom dina höftböjare hamnar i förkortat läge under väldigt lång tid.

Börjar du sedan promenera eller löpträna mer än vanligt är risken stor att kommer att börja smärta i området.

Har du haft detta länge brukar det vara svårt att strecha bort detta. Det är ändå viktigt att försöka ändra på arbetsergonomin. 

Vad ska jag göra för att bli av med smärtan

Vi på Kroppsvision behandlar detta besvär men en ny form av akupunktur som är väldigt effektiv för att få musklerna på framsidan av låret att slappna av.

 Varför hjälper inte vanlig streching? Vid långvariga besvär brukar inte vanlig strech hjälpa på grund av att musklerna och närliggande strukturer är för ”retade”. Du har säkert provat och vet att töj kan lindra lite för stunden men att minsta belastning gör att det spänner sig.

 Akupunktur behandlingen släpper på spänningar mer på djupet och du märker ofta stor skillnad redan direkt efter behandlingen.

Är du nålrädd är så klart välkommen ändå och det finns alltid andra sätt att behandla på för att lindra dina besvär. 

Välkommen till Kroppsvision Naprapat Odenplan. 

ont framsida lår