Tennisarmbåge

Symtom Tennisarmbåge

Det vanligaste symtomet vid tennisarmbåge/musarm är smärta eller ömhet vid utsidan av armbågen. Man kan även känna av smärtan  på ovansidan av överarmen eller ner i underarmen. Det brukar även vara svårt att sträcka ut armen fullt ut. Man kan uppleva sig svag i handen och ha svårt att greppa saker. I början gör det oftast bara ont när man belastar armen men ju längre man går med skadan kan det även börja göra ont i vila och på natten. Smärtan brukas provoceras genom att böja handleden upp mot motstånd.

Orsak Tennisarmbåge

Det som orsakar smärtan vid tennisarmbåge är en irritation av muskler och senfästen på armbågens utsida. Detta är en vanlig överbelastningsskada och den muskel som oftast blir överbelastad är m.extensor carpi radialis brevis. Men även övriga muskler som fäster in på utsidan av armbågen kan drabbas. Eftersom detta är en överbelastnings skada drabbas ofta idrottare där man använder hand och underarm mycket. Exempel på såna idrotter är racketsporter men kan även vara yrkesrelaterat. Personer som jobbar med tangentbord eller datormus där det blir mycket repetitiva rörelser är också särskilt utsatta. Det är därför detta besvär även kan kallas för musarm.  Men detta tillstånd kan även komma plötsligt som vid exempelvis tunga lyft eller vid ett olyckligt fall som skapar en bristning i vävnaden.

Behandling Tennisarmbåge

Vi dessa besvär är stötvåg en väldigt effektiv behandlingsmetod som vi på Kroppsvision kan erbjuda. En vanlig behandlings serie vid stötvågsbehandling är 3-5ggr, en behandling per vecka. Syftet med denna behandling är att få igång kroppens egna självläkning. Forskningen visar även den goda resultat med dena behandling. Du kan läsa mer om  Stötvågsbehandling här..Det är även viktigt att minska på muskelobalanser i både över och underarm. Även förebyggande åtgärder för att minska risken för att få tillbaka dessa besvär i framtiden. 

Välkommer till Kroppsvision vid Odenplan, Hagagatan 5.  

Tennisarmbåge eller musarm.  Ont på utsidan av armbågen.