Golfarmbåge

Symtom Golfarmbåge

Vid golfarmbåge kommer ofta smärtan smygande. Det brukar börja som ömhet över armbågens inre benutskott. Insidan av armbågen brukar kunna upplevas varmare och man är känslig för tryck över området. Det som brukar provocera fram smärtan är att böja handleden uppåt mot motstånd. Övertid kan golfarmbåge göra så att man känner sig kraftlös i handen och smärtan kan även börja ståla ner i underarmen. Man kan även börja känna en lokal stelhet i området kring insidan av armbågen. Det är vanligt att dessa besvär blir långdragna så det är viktigt att inte gå med dessa symtom för länge utan ta tag i dem direkt,

Orsak Golfarmbåge

Trots namnet golfarmbåge drabbas inte bara de som spelar golf av smärta på insdian av armbågen. Detta är en överbelastningsskada av muskler och senfäste vid armbågens inre benutskott. Repetitiva eller kraftiga uppåtböjningar av handleden brukar vara en utlösande faktor vid dessa besvär.
Det som händer då är den hårda eller upprepade belastningen av handen och/eller underarmen gör att vävnaden kring det inre
senfästet vid armbågen blir överbelastad. I tidigt stadie blir det ofta en lokal inflammation. Vid långvariga besvär kan man mer se detta som en irritation med ärrvävnad som följd. Detta besvär är överrepresenterat i åldersspannet 30-50 år, men även yngre och äldre kan drabbas.

Behandling Golfarmbåge

Stötvågsbehandling är en effektiv behandlingsmetod vid besvär runt armbågens senfäste som vi på Kroppsvision stolt kan erbjuda. Det finns mycket forskning som även den visar att stötvåg är effektivt alternativ vid dessa besvär.  Behandlingens syfte är att få igång kroppens egen självläkning men även bryta upp ärrvävnad som kan ha bildats i området. En vanlig behandlings serie är 3-5gånger beroende på hur långdragna besvären har varit. Då kan läsa mer om stötvågsbehandling här. Det är även viktigt att behandla oblanser i musklaturen i underarmen.  Vi sätter även stor vikt vid att ge tips och råd om arbetsställning och förebyggande träning för att minimera att besvären kommer tillbaka i framtiden.

Välkommen till Kroppsvision, Hagagatan 5 vid Odenplan. 

 

.

golfarmbåge, smärta på insidan av armbågen.