Cervikogen huvudvärk

Symtom

En annan vanlig huvudvärk är så kallad cervikogen huvudvärk. Den cervikogena huvudvärken är oftast ensidig och utgår från nackregionen. Den strålar upp längs ena huvudsidan mot tinningen och ögat och kan ibland även stråla ner mot samma sidas skulderblad. Ofta provoceras den fram när du rör på nacken i en viss position. 

Orsak

Orsaken till huvudvärken anses komma från någon av nackkotpelarens innerverade strukturer; disken, facettleder, spinalnervrötter (C1-C3) samt perifera nerver. Huvudvärken påverkas av huvudets position, vridning eller sidoböjning av huvudet. Huvudvärken skall försvinna inom 3 månader från det att den cervikala orsaken behandlats bort.

Behandling

Det är viktigt att hitta orsaken till varför besvären har uppstått och därför gör vi på Kroppsvision en noggrann undersökning innan behandlingen inleds. Vi använder oss av olika manuella behandlingstekniker för att öka rörligheten i lederna och påverka nerverna. Du får också individuella tips på hur du kan förebygga för att minska risken för återkommande besvär.

Välkommen till Kroppsvision Naprapat Odenplan

ont i huvudet. Huvudvärk.