Idrottsskador på motions eller elitnivå - vi hjälper dig!

Idrottsskador

Förstå orsaken till smärtan, det är nyckeln till snabbare återhämtning

Är du idrottare på motions eller elitnivå och vill prestera på topp men smärta, stelhet eller skada hindrar dig från att nå dina mål? Vi hittar orsaken till dina besvär för att få snabbare återhämtning och ökad prestationsförmåga. 

Kroppen är inte starkare än sin svagaste länk

Har du muskler som hela tiden blir stela och du upplever att stretching inte hjälper? Eller har du muskler som är svaga trots att du försöker stärka upp dem? Det kan finnas en förklaring till detta. Vi undersöker dig och ser till så att dina muskler, leder och nerver samverkar. Vårt mål är att få kroppen att fungerar som en helhet, det är först då vi blir starka och kan prestera på topp utan skador.

Kroppsvision – egna erfarenheter

Kroppsvision har många års erfarenhet av att behandla idrottare på motions- och elitnivå. Vi får regelbundet besök av alpinister, marathonlöpare, cyklister, vasaloppsåkare, tennisspelare, kampsportare, fäktare, fotbollssplare, hockeyspelare, triathleter, ryttare, friidrottare, simmare, dansare med flera.

Vi har idrottskarriärer bakom oss inom alpin utförsåkning och löpning och har själva drabbats av idrottsskador. Vi vet hur viktig kroppen är för att kunna prestera på topp, det är små detaljer som avgör om det blir succe eller fiasko. Kroppen är vårt redskap och den måste vi ta hand om.  För att få ut maximalt av träningen och hitta sin egen svaga länk kan man behöva hjälp. Vi använder oss av en bred testbank för att hitta din svaghet och ser till så att din kropp blir starkare, snabbare och mer explosiv.

Vi vet hur det är att vara skadad. Vid skador behövs en snabb och effektiv rehabilitering för att återställa maximal prestationsförmåga. Då är det extra viktigt att återfå funktionen och få kroppens alla delar att samverka för att kunna komma tillbaka snabbare och starkare.