Insida knä

Symtom ont insida knä

När man får ont insida knä brukar smärtan ofta vara av molande karaktär. Det även vanligt iatt man kan ana en svullnad i området. Det brukar göra mer ont gå i trappor eller ner/uppförsbackar. Inre menisken kan ge symptom runt insidan knät och det brukar då göra ont att sätta sig på huk. Har man ont runt insidan av knät men även något nedanför knäleden kan det vara så kallad ”gås fot”. Gåsfot är en irritation av senorna som löper längs insidan av knät och fäster in på insidan av underbenet. Känns knät ostabilt och smärtar kring insidan kan det vara det inre ledbandet på knät som är skadat.

Orsak ont insida knä

Kom smärtan i knät plösligt under en löptur eller promenad är det ofta muskelspänningar i framdisan av låret som är  orsaken. Dessa besvär är ofta enkla att behandla bort. Det som ökar risken att drabbas av smärta runt knät är ökad träningsbelastning, överpronation eller trauma mot knä. Ett snedsteg räcker för att den inre menisken ska bli irriterad. Även spända muskler på framsidan av låret kan orsaka smärta på insidan av knät. Fortsätt inte med den aktivitet som provocerade fram din smärta.Det är viktigt att inte igonerera smärtan i knät för då kan dessa besvär bli långdragna. 

Behandling ont insida knä

Den behadnling som brukar vara effektivast vid knäbesvä är att behandla musklaturen på framsidan av låret. Behdlingen av smärta på insida knä handlar ofta mycket om att skapa bra stabilitet i knät. Det finns en muskel (Vastus medialis) som är en viktig muskel för knäleden. Den är muskeln är lokaliserad på insidan och ovanför knäskålan är det är viktigt att den fungerar som den ska. Kommer besvären från en mensisk skada blir behandlingen mer rehablik.

Välkommen till Kroppsvision naprapat Odenplan.

ont insida knä, smärta inre menisken