Ovansida fot

Effektiv behandling när du har ont i foten

Har du ont på ovansida fot? Då ska du prova en ny effektiv akupunktur behandling. De flesta märker stor skillnad redan efter en behandling. Om du har på ont på ovansidan av foten är det inte ovanligt att smärtan är av molande eller brännande karaktär,  det kan även kännas mer som huggande smärta. När man har smärta på ovansida fot är det inte sällsynt med en svullnad i området. Att böja tårna ner mot underlaget brukar kunna trigga symptomen. Det kan även göra ont att hoppa på ett ben. Vanliga symtom vid dessa besvär är:
  • Molande eller brännande smärta
  • Hugg smärta vid vissa rörelser
  • Svullnad över fotryggen
  • Sträcka eller böja på tårna provocerar smärtan
 

Orsak till dina besvär

En vanlig orsak till att man får ont på ovansidan av foten är att man har byggt upp muskelspänningar i fot och underben, vilket resulterar i att foten inte fungerar normalt under gångfasen längre. Muskler som är för spännande gör att foten blir stelare och svagare än tidigare. Den led i foten som oftast påverkas av detta är stortåleden. Den blir stel att böja uppåt vilket gör att frånskutet påverkas negativt. Detta leder ofta till att foten lätt blir överbelastad.  Det finns flera orsaker till att man får ont på ovansidan av foten. Att knyta skorna för hårt är en orsak, det kan ge en irritation i senorna som sträcker på tårna. Fotledsstukning är en annan orsak och det är vanligt att smärtan på ovansidan av foten blir ett kvarstående symptom.  För att läsa mer om fotsmärta och hur vi behandlar. Klicka här. 

Syfte vid behandling vid smärtor på ovansida fot

Vi på kroppsvision är specialiserade på fötter och behandlar ofta dessa smärtor men en ny form av akupunktur som har visats sig vara väldigt effektiv vid fotbesvär. Behandlingens syfte bygger mycket på att återskapa funktionen i foten som är viktig vid fotbesvär. Detta gör att du kan börja gå mer normalt igen vilket gör att belastningen på ovansidan av foten minskar. Det är viktigt att förstå hur ett normalt steg fungerar. Vi på Kroppsvision undersöker alltid gångmönster och fotens funktion noggrant innan behandlingen påbörjas. Välkommen till Kroppvision Naprapat Odenplan
Smärta på ovansidan av foten