Ont i foten

Vi på Kroppsvision är specialiserade på fotbesvär. Behandlingen syftar till att återskapa funktionen i foten och minska smärtan. 

Hur går en behandling till?
För att få bra resultat av en behandling vid fotbesvär är det viktigt att först utföra en grundlig undersökning. Vid undersökningen kommer gångmönster, styrka och rörlighet av fötterna kontrolleras. 

I själva behandlingen använder vi oss ofta av en ny form av akupunktur som är väldigt effektiv vid dessa besvär. Akupunkturens syfte är att förbättra läkningen lokalt i området, öka rörligheten och styrkan i foten. De flesta känner stor skillnad redan efter en behandling.

Varför får du ont i fötterna?
Det som är gemensamt för alla diagnoser i foten är att orsaken ofta är densamma. Har symtomen kommit smygande beror det nästan alltid på att du har felbelastat fötterna under väldigt lång tid. 

Lösningen är inte skoinlägg om du vill bli av med besvären för alltid. Det skoinlägg gör är att du bygger in besvären. Vi på Kroppsvision tycker inlägg i skorna kan vara bra ibland i det akuta skedet men sen är det viktigt att du tar reda på varför du fått ont och göra något åt grundorsaken. 

Ofta är orsaken till felbelastningar muskelspänningar i fot eller underben. Detta gör att foten blir stel och leder till att fotvalvet kollapsar. Detta kan låta dramatiskt men är faktiskt väldigt enkelt att åtgärda. Ofta räcker det med 1-2 behandlingar för att foten ska fungera mycket bättre. 

Den andra kategorin som kan orsaka smärta i foten är om du varit med om ett trauma. Vanligast är fotledsstukningar. En fotledsstukning kan leda till att du börjar gå snett med foten och det är inte ovanligt med kvarstående symtom efter en fotledsstukning. Kvarstående symtom efter en fotledsstukning är också lätta att behandla och inget du ska behöva använd skoinlägg för.

Vid fotbesvär är det även viktigt att förstå hur ett normalt steg fungerar. Nedan följer några symptom och diagnoser som är vanliga vid besvär i fötterna.

Välkommen till Kroppsvision vid Odenplan i Stockholm, specialiserade på fötter.